Hafiz Ammar Bašić: Poslanik nas uči da srca istinski vežemo samo za Allaha Uzvišenog

U sklopu manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku  "Selam, ya Resulallah" u nedjelju 26. novembra upriličeno je omladinsko druženje sa hafizom Ammarom Bašićem u Multimedijalnoj sali općine Hadžići. Domaćin ovog lijepog druženja je bio Maid-ef. Alađuz, koji je zajedno sa Mirsad-ef. Đerzićem moderirao i vodio program.

Program u punoj sali je počeo mladi hafiz Ahmed Hamidović učenjem odlomka iz Kur'ana Časnog. U prvom dijelu hfz. Bašić je govorio o tome kako nam Kur'an govori o Muhammedu, s.a.v.s. Kazao je kako nam Uzvišeni kroz kontekst spominjanja Muhammeda, a.s., na četiri mjesta u Kur'anu skreće pažnju na važnost onoga što nam je ostavio u naslijeđe naš Poslanik, s.a.v.s., a to je oslobađanje od svih briga istinskim vezanjem srca za Allaha Uzvišenog. U drugom dijelu hfz.  Bašić je govorio o ljubavi prema našem Poslaniku, s.a.v.s., i vrijednosti učenja salavata na njega.

U sklopu druženja prisutni su uživali u izvedbama dvije kaside o Poslaniku, a.s., hora "El-Feth" iz Hadžića, a posebnu pažnju i oduševljenje je izazvala predstava "Salavat" koju su za ovu priliku pripremili i premijerno izveli članovi Mreže mladih Hadžići. Dirljiva priča o jednom siromašnom, prezaduženom i brigama zaokupljemom muslimanu koji je svojom istinskom ljubavlju prema Poslaniku, a.s., i snagom salavata riješio probleme i oslobodio se briga. Na kraju programa dovu je proučio Mirsad-ef. Mešanović, a druženje je nastavljeno u "Bosanskoj sobi" IC Hadžići uz kahvu i kolače.

IMG 9005
IMG 9019
IMG 9029
IMG 9032
IMG 9033
IMG 9040
IMG 9042
IMG 9052
IMG 9054